Események betöltése

« All Események

Tavaszi vásár

június 11 - június 14

          A nagy hagyományokkal rendelkező vásárt minden tavasszal, június második hétvégéjén rendezik Körösfeketetőn (Negreni), a Sebes  Körös két partján. A falu a Nagyvárad- Kolozsvár útvonalon fekszik, a Királyhágótól 10 km-re, Erdély belseje felé. Az időpont a szénakaszálás kezdetét jelzi, innen a Kaszák vására elnevezés. A vásár két részlegből tevődik össze.Az egyik  KGST-piac szerű, ahol teljesen új árukat lehet találni. Az igazi kuriózum az a rész, ahol a vendég kedvére kutathat a különböző régiségek után, pl. varrottasok, festett cifra tányérok, kályhacsempék, népviseleti ruhadarabok, könyvek, szerszámok, festmények, bútorok stb. Ezzel akár több napot is el lehet tölteni, mivel az árusok szinte naponta cserélődnek.

 

 Megjegyzés: :

-az elszállásolás és az étkeztetés Kalotaszentkirályon történik, magyar családoknál  két – háromágyas szobákban.  Házanként általában két szobához tartozik egy fürdőszoba, angol WC-vel.

 

ÁR:szállás,  vacsora, reggeli –  22 Euro/fő/nap vagy 7 300 Ft/fő/nap

   – egyágyas felár: + 5 Euro/fő/nap vagy  1 700 Ft/fő/nap

 

-a vendégek  ideutazása saját gépkocsival történik .  Kérésre az érdeklődőknek külön programot tudunk összeállítani a környékbeli nevezetességek megtekintésére. Előre egyeztetve mikrobusz vagy terepjáró  bérelhető.

 

 

Galerie foto:

Book your break

 • 1

  Check Availability

 • 2

  Choose Room

 • 3

  Make A Reservation

 • 4

  Confirmation

Book A Room