Események betöltése

« All Események

 • Ez az esemény elmúlt.

Szüreti mulatság – Kalotaszentkirály

október 8, 2022

Minden évben, október második hétvégéjén, szombaton tartják a szüreti mulatságot. Habár a falu határában  nincsenek szőlőültetvények, csak szőlőlugasok a kertekben, mégis évente megrendezik ezt az eseményt.  Ez délután 1 órakor, a kultúrotthontól induló felvonulással  kezdődik. Ennek során népviseletbe öltözött legények lóháton, a lányok pedig fenyőfával feldíszített lovasszekéren, énekelve vonulnak végig a falu utcáin. A menetet egy szamáron ülő, maskarának öltözött fiatalember kíséri, aki utcánként   több helyen is megáll és a bálba invitálja a nézelődőket. Ez este 9 órakor kezdődik a kultúrotthonban, melynek mennyezete fenyőfaágakkal és szőlőgerezdekkel van feldíszítve. A szőlőre csőszlegények és csőszlányok vigyáznak, egészen éjfélig. Aki ezalatt szőlőt lop, annak fizetnie kell.Utána szabad a lopás, a mulatság pedig reggelig folytatódik.

 

Megjegyzés: :

-az elszállásolás és az étkeztetés Kalotaszentkirályon történik, magyar családoknál  két – háromágyas szobákban.  Házanként általában két szobához tartozik egy fürdőszoba, angol WC-vel.

 

ÁR:     – szállás,  vacsora, reggeli –  160 Lei/fő/nap 

            – egyágyas felár: + 40 Lei/fő/nap 

            – báli belépő: 20  Lei/fő

 

-a vendégek  ideutazása saját gépkocsival történik .  Kérésre az érdeklődőknek külön programot tudunk összeállítani a környékbeli nevezetességek megtekintésére. Előre egyeztetve mikrobusz vagy terepjáró  bérelhető.

 

 

 

 

Galerie foto:

Book your break

 • 1

  Check Availability

 • 2

  Choose Room

 • 3

  Make A Reservation

 • 4

  Confirmation

Book A Room