Események betöltése

« All Események

Ríszegtetői Ifjúsági Majális

május 2

A Bánffyhunyadi medence keleti végződésénél emelkedik a 774 m magas Ríszegtető, a kalotaszegiek szent hegye. Szép időben a csúcsról pazar kilátás nyílik, egész Kalotaszeg a lábunk alatt fekszik. Nyugat felé a Bánffyhunyadi medencén és a Harmaskősziklán túl a Kalota havas (Vlegyásza – 1836 m ) sötétlik, még nyár elején is hósipkával a tetején. Északon a jóval alacsonyabb Meszes hegység látható. Dél fele a Gyalui havasok zárja le a körpanorámát. A hegy oldalában virágzik tavasszal rózsaszín virágaival a ríszegvirág vagy henye boroszlán, mely jellegzetes illatával valósággal megrészegíti az arrajárókat. Innen ered a Ríszeghegy elnevezés is.

Itt minden évben színpompás majálisokat rendeznek, melyek a Kalotaszegi magyarság immár hagyományos népünnepélyének és kulturális vetélkedőjének szinhelyévé avatták a Riszeget.

Program: –     népdalvetélkedő gyerekeknek

 • sport és gyermekjáték verseny: zsákbafutás, kötélhúzás, stb
 • honfoglaláskori lovasbemutató
 • délután fergeteges buli

A Ríszeghegy megközelíthető gyalogosan  a Zsoboki vasútállomástól és Kőrösfőről gépkocsival vagy gyalogosan (~ 2 km). Rossz idő esetén a rendezvényt a Malomban tartják.

 

Megjegyzés: :

-az elszállásolás és az étkeztetés Kalotaszentkirályon történik, magyar családoknál  két – háromágyas szobákban.  Házanként általában két szobához tartozik egy fürdőszoba, angol WC-vel.

 

ÁR:szállás,  vacsora, reggeli –  22 Euro/fő/nap vagy 7 300 Ft/fő/nap

   – egyágyas felár: + 5 Euro/fő/nap vagy  1 700 Ft/fő/nap

 

-a vendégek  ideutazása saját gépkocsival történik .  Kérésre az érdeklődőknek külön programot tudunk összeállítani a környékbeli nevezetességek megtekintésére. Előre egyeztetve mikrobusz vagy terepjáró  bérelhető.

 

 

Galerie foto:

Book your break

 • 1

  Check Availability

 • 2

  Choose Room

 • 3

  Make A Reservation

 • 4

  Confirmation

Book A Room