Varianta romana English version
Ön a: Home / Programok / Lovasturizmus Nagykalotán:

Lovasturizmus Nagykalotán

Nagykalota Bánffyhunyadtól 10 km-re, délre fekszik, Jósikafalva irányába. A falu Magyarvalkó felőli kijáratánál található ménesben 20 db. ló áll a lovagolni vágyók rendelkezésére. Köztük található lipicai, nóniusz, félvér, shagya arab, sportló és helyi fajta. A lovak 4 – 20 évesek, intelligensek, barátságosak, engedelmesek és türelmesek a kezdő lovasokkal.

A dimbes-dombos táj kiválóan alkalmas a lovaglásra, száraz időben, esőben, hóhullásban egyaránt.

 

Árajánlat:

1. Lovaglásoktatás kezdőknek: erre a célra egy 20 m átmérőjű homokos körkarám áll az érdeklődők rendelkezésére, ahol kb. 15 perc alatt néhány alapvető tudnivalót megmutatunk annak aki még  nem ült lovon. Ezt követően a lovas részt vesz egy csoportos sétalovagláson a közeli dombokon. Ennek időtartama további 45 perc.

Ár: 7 EUR/fő.

 

2. Tereplovaglás: gyakorlott lovasoknak ajánljuk, az út legelőként használt dombhátakon, ligeterdőkben, patakokat keresztezve vezet.

Ár: 7 Eur/fő/óra.

 

3. Lovastúrák:

- Egynapos lovastúrák: Nagykalotáról indulva két-három óra lovaglás után következik egy kétórás pihenő, ezt követően egy másik útvonalon visszatérünk Nagykalotára.

Ár: 35 EUR/fő.

 

-Többnapos lovastúra a Nyugati Szigethegység Természetvédelmi Parkban (Parcul Natural Apuseni). Ez napi öt - nyolc óra lovaglást jelent, kétóránkénti pihenőkkel, menedékházakban való elszállásolással. Biztosított a kétfogásos vacsora, reggeli és uticsomag.

Ár: 70 Eur/fő/lovaglási nap.

 

- Más uticélok vagy körútak is választhatók, a vendégek kérése szerint.

 

Megjegyzés:

- minden programhoz kísérőt, illetve védőfelszerelést (kobak, kesztyű, lábszárvédő) biztosítunk.

- a környékre való megérkezéskor és a lovastúráról való visszaérkezéskor a szomszédos Kalotaszentkirályon tudunk  szállást és étkezést biztosítani.

 

INFORMÁCIÓ : 0040 - 742 - 977801

 https://www.facebook.com/HorsebackridingCluj/?fref=ts