Varianta romana English version
Ön a: Home / Programok / Csipkebogyó Fesztivál :

Csipkebogyó Fesztivál

2018. október 19 - 21.

            Kalotaszeg egyik jellegzetes növénye a csipkebokor, mely a falvakat körülölelő domboldalakon szépszámban megtalálható. Termése felhasználható gyógytea készítésére, de miután a dér megcsípte, kitűnő lekvár főzhető belőle. Ennek a fortélyait leshetik el a helybeli asszonyoktól, ha részt vesznek ezen az eseményen.

 

2018. október 19 –  péntek

- érkezés este, fogadás egy igazi kalotaszegi csűrben, szállás, vacsora a vendegfogadó családnál

- ismerkedés a házigazdákkal és a faluval, kulturális program a művelődési házban

2018. október 20  - szombat

- reggeli a vendegfogadó családnál

- csipkeízfőző verseny ( nézelődés, lekvárkóstolás és vásárlás, népi mesterek  kirakodóvására, lovasszekerezés, pálinkakóstolás, étkezési lehetőség )

- délután kirándulás a Meleg- Szamos völgyébe:

- mesterséges völgyzárógát és tó : Jósikafalva (Vasvári Pál 1849-es csatájának szinhelye),    Havasnagyfalu (jellegzetes hegyi település)

- vacsora a vendégfogadó családnál, Csipkebál a kultúrotthonban ( néptánccsoport fellépése, csipkeízfőzőverseny eredményhirdetése, bál retro zenével)

2018. október 21 – vasárnap

-  reggeli a vendegfogadó családnál

- kirándulás a festői szépségű Stanciu patak völgyébe a Székelyjó vízeséshez

- délután hazaindulás

       

 

ÁR: - szállás,  félpanzió :  12 600 Ft/fő                              

        - egyágyas felár :   + 3 300  Ft/fő

        - idegenvezetés (ha igénylik): 18 000 Ft/nap

 

Megjegyzés: - a bál beléptidíjas (kb. 800 Ft), mely a helyszínen fizetendő

-az elszállásolás és az étkeztetés Kalotaszentkirályon történik, magyar családoknál  kétágyas szobákban.  Házanként általában két szobához tartozik egy fürdőszoba angol WC-vel

-a vendégek  ideutazása és a környékbeli nevezetességek megtekintése saját gépkocsival történik; kérésre előre egyeztetve mikrobusz vagy terepjáró  bérelhető

 - a Székelyjó vízesés Havasrekettyéig busszal is megközelíthető. Innen 6 km hosszú erdei út vezet tovább, mely személygépkocsival vagy kisbusszal is járható. Javasoljuk, hogy az utolsó 2 km-t gyalog tegyék meg, mivel ez a leglátványosabb része a völgynek. Ehhez megfelelő ruhát és lábbelit hozzanak.