Varianta romana English version
Ön a: Home / Programok / Adventure Center:

Adventure Center


1.Csodavár barlang

Egy csodálatos, a természet által épített világ, melynek legfontosabb építőeleme a víz. A román barlangászat Everestjeként is ismert Csodavár barlangot, először 1886-ban említik és ettől az évtől számos barlangász kutatja, majd 1952-től természetvédelmi területté nyilvánítják. A barlang egy hatalmas méretű, 2 km hosszú főágból áll, melyben a sebes sodrású, földalatti folyó (talán a legnagyobb felszínalatti folyó az országban), örvényeket és vízeséseket hoz létre.

 Hogyan vehet részt?

Személyes felszerelés: vízálló lábbeli, fürdőruha, törölköző és csere ruha.

Tehnikai felszerelés: neoprén ruházat (overál, zokni, kesztyű), világító eszközzel ellátott sisak, beülő, kantárok, ereszkedő, kötelek és biztosító pontok.

 Találkozási hely: Csodavár menedékház (Cabana Cetăţile Ponorului)

Résztvevők száma: maximum 12 személy.

Ár: 200 lei/ fő


2. Humpleu-barlang

    Ezt a barlangot 1984-ben fedezték fel. Járatainak teljes hossza meghaladja a 30 kilométert, ezzel elfoglalva a második leghosszabb barlangnak járó címet, a Szelek-barlangja után (több mint 50 km).

A barlangrendszer három szinten helyezkedik el:

      - alsó szint, melynek 4,5 km hosszán egy széles földalatti folyó található. Ennek hőmérséklete 5°C. Ez egy aktív szint, a járatokat ma is alakítja a víz.

     -  felső szint, melyet gyakorlatilag óriási termek fűzére alkot. Ezekben a termekben, melyek 30-50 m magasan helyezkednek el az aktív szint fölött, számos barlangi képződményt figyelhetünk meg, melyek mai is folyamatosan formálódnak;

     -  középső szint, mely elvétve van jelen, az említett két szint között. Ennek járatai viszonylag rövidek, ellenben a leggazdagabbak és a leglátványosabbak barlangi képződményekben.

Meghívjuk önt, hogy vegyen részt velünk egy minimális fizikai erőnlétet igénylő barlangi túrán, a felső szinten. Új és csodálatos helyeket fedezhet fel: óriási termek, impozáns földalatti képződmények.

 Személyes felszerelés: kényelmes nadrág, atléta és polár felső.

Tehnikai felszerelés: barlangász overál, gumicsizma, kesztyű, világító eszközzel ellátott sisak, beülő, kantárok, ereszkedő, kötelek és biztosító pontok.

 Találkozó hely: A Havasrekettye (Rachiţele) -Doda Pilii útvonalon található Firei-völgy, 4 km Doda Pilii településtől Havasrekettye irányába.

Résztvevők száma: maximum 14 személy.

      Ár: 200 lej/fő

 

3. Csütörtök: Családi túra Pádison

A Pádis karsztfensík a Nyugati szigethegység szívében helyezkedik el, amely számos és egyben változatos lehetőséget kínál, a különböző nehézségű gyalogtúrákhoz. Mindehhez semmi másra nincsen szüksége, mint a vágyra, hogy  a szabadban tölthesse el az idejét.

A választás az önöké. Dönthetnek egy 2-3 órás séta mellet, mely alatt megcsodálhatják a tájat, vagy egy egész napos kirándulás mellett, kikapcsolódva és elfelejtve a hétköznapok búját-baját, ezáltal is egy „egészség-dózist” biztosítva szervezetének.
Ma megismerkedhetünk a karsztjelenségekkel, melyeket a fennsík tár elénk; holnap megcsodálhatjuk a tájat és élvezhetjük az „Elveszett világ” nyugtató csendjét; holnapután a pádisi élettel ismerkedünk: vadlovak, madarak és egyéb élőlények, melyek a természetvédelmi terület faunáját alkotják.

Egy ilyen különleges napot ajánlunk önnek, melyet együtt tölthet családjával, gyerekeivel vagy barátaival. Készítse elő túrabakancsát, kényelmes öltözetét és indulhatunk a túrára!

 Hogyan vehet részt?

Szükséges felszerelés: túrabakancs, hátizsák (20 - 30 l), esőkabát, kalap vagy bármilyen fejfedő a napszúrás ellen, napszemüveg, napkrém, polár felső, vizes edény és egy pár csere zokni.

 Találkozóhely: Glavoi-rét.
  Ár
: 50 lej/ fő


4. Péntek: OFF ROAD

 Miért pont offroad?

Hányszor kívánta már, hogy felfedezze a hegyeket, melyeket ember csak ritkán lát, álombeli tájakat, legendás vidékeket és a természet egyedi csodáit?

Teljesülhet a vágya egy speciálisan felszerelt terepjáró autóval, amely bármikor kész leküzdeni a legnehezebb akadályokat is, amilyeneket a Nyugati szigethegység rejt magában.

Olyan titkos hegyvidékre kalauzoljuk, ahol minden pillanat más, minden táj versenyezni kíván a következővel, ahol minden kövekkel nehezített csúszós kapaszkodót egy csodálatos és egyedi panoráma kárpótol.

Felajánljuk a lehetőséget, hogy rövid idő alatt megtekinthesse és felfedezhesse a Nyugati szigethegység számos látnivalóját, melyeket önerőből csak nehezen és hosszú időn keresztül erhetne el.

Az ajánlott offroad útvonal: Glavoi-rét (Glavoi) - Varasó-havas (Varasoaia) - Aragyásza-barlang (Cetatile Radesei) – Culmea Carligate- Tolvajos-kő (Piatra Talharului).

 Hogyan vehet részt?

Személyes felszerelés: túrabakancs, hátizsák (20 - 30 l), esőkabát, kalap vagy bármilyen fejfedő a napszúrás ellen, napszemüveg, napkrém, polár felső, vizes edény és egy pár csere zokni.

  Találkozó hely: Glavoi-rét

  Résztvevők száma: maximum 18 személy.

Ár: 200 lej/ fő

További információkért a következő elérhetőségeken felvehetik velünk a kapcsolatot:

Mobil: 0040 755-314 736

E-mail: office@adventurecenter.ro

 

 

http://www.adventurecenter.ro/