Varianta romana English version

Üdvözöljük Kalotaszentkirályon!

Püspök Panzió - Vincze Kecskés Erzsébet

Az 1948-ban épült, eredetileg csűrként működő épületet vendégfogadás céljára alakítottuk át, megőrizve eredeti formáját. (...)

Kecskés Kúria kulcsosház - Vincze Kecskés Erzsébe

A ház a mai kor követelményeinek megfelelően felújított, 1927-ben épült tornácos parasztház, mely két különbejáratú szobából és egy konyhából áll. (...)

Húsvét Kalotaszegen

Érkezés délután, fogadás szilvapálinkával a Püspök panzióban, szállás elfoglalása, ismerkedés a gazdákkal és a faluval, vacsora, tojásfestés hagyományos módon a háziasszonyokkal, kirándulások........ (...)

Fenyőrügyszedő hétvége Kalotaszegen

Egy kellemes sétára hívjuk meg önöket a kalotaszentkirályi fenyveserdőbe. Itt mindenki kedve szerint szedhet magának fenyőrügyet. Visszaérkezve a faluba, a házigazdával együtt elkészítheti a szirupot és másnap hazaviheti magával. (...)

Tavaszi vásár - Körösfeketetó

A nagy hagyományokkal rendelkező vásárt minden tavasszal, június második hétvégéjén rendezik Körösfeketetőn (Negreni), a Sebes Körös két partján. A falu a Nagyvárad- Kolozsvár útvonalon fekszik, a Királyhágótól 10 km-re, Erdély belseje felé. Az időpont a szénakaszálás kezdetét jelzi, innen a Kaszák vására elnevezés. (...)

XXVIII. Kalotaszegi népzene és néptánctábor

A tábort minden év augusztus első hetében rendezik. Ez egy nemzetközi tábor, ahova a világ minden sarkából összegyűlnek a fiatalok, akik kalotaszegi táncot, zenét szeretnének tanulni. (...)

Falunapok

Minden évben augusztus harmadik hétvégéjén rendezik meg a Kalotaszentkirályi napokat. Szombaton gyerekprogramok vannak: aszfaltrajzverseny, bicikliverseny, kézmüves foglalkozások, stb. Vasárnap délelőtt a református templomban ünnepi istentisztelettel folytatódik a falunap, utána pedig Ady Endre szobrának a megkoszorúzása... (...)

Szent István napi néptánctalálkozó

Minden évben augusztus 20-át megelõzõ napokon zajlik a nemzetközi néptánctalálkozó, melyet államalapító István királyunk tiszteletére rendeznek meg. A találkozó résztvevõi európai országok kissebségi népeit képviselõ tánccsoportok, melyek táncaikkal, népdalaikkal és népviseleteikkel ízelítõt nyújtanak hazájuk folklórjából. Évente kb. nyolc-tíz ország képviselteti magát. bővebben » (...)