Varianta romana Magyar változat
You are at: Home / Programs / Adventure Center:

Adventure Center

  1. Speologie Cetăţile Ponorului

 O lume impresionantă, construită de natură, al cărei cel mai important "pilon” este apa;

care prin cursul ei obişnuit, a reuşit să mai adauge un "tezaur” ţării noastre.

Recunoscută ca şi Everestul speologiei româneşti, peştera de la Cetăţile Ponorului a fost  menţionată pentru prima dată în 1886, iar în 1952 este declarată rezervaţie naturală.

             Are o galerie principală de 2 km lungime, de dimensiuni impresionante în care un râu puternic (poate cel mai mare râu subteran din ţară) curge formând lacuri şi cascade.

 Cum puteţi participa?

 Echipament personal: încălţăminte rezistentă la apă, costum de baie, prosop şi lenjerie de schimb.

Echipament tehnic: costum de neopren, ciorapi de neopren, cască cu sistem de iluminat, ham, lonje, coborâtor, corzi, amaraje.

 Loc de întalnire: Cabana Cetăţile Ponorului;

 Număr maxim de participanţi: 12

 Tarif: 200 lei/ pers


2. Speologie Peştera Humpleu

 

Peştera Humpleu, o altă comoară ascunsă a ţării noastre, descoperită în anul 1984 are o lungime de peste 30 km, fiind a doua peşteră din România ca lungime (după peştera Vântului 50 km).

Cavitatea este dispusă pe trei nivele: un nivel inferioar - activ, format dintr-un râu subteran cu o lungime de 4,5 km, relativ larg, bogat concreţionat, având temperatura apei de 5°C, un nivel superior - fosil, format dintr-o succesiune de mari săli bogat concreţionate situat la 30-50 m deasupra nivelului activ şi un nivel secundar, care apare sporadic între ele, reprezentat de galerii fosile, bogat concreţionate de lungimi reduse.

Vă invităm să parcurgeţi împreună cu noi, nivelul superior - fosil, reprezentând o tură activă ce presupune condiţie fizică minimă şi descoperirea unor locuri impresionante: săli mari, peisaje minunate şi coborarea pe coardă a două verticale.

 Echipament personal: pantaloni comozi, bluză de corp, polar.

Echipament tehnic: salopete, cizme, manuşi, cască cu sistem de iluminat, hamuri, corzi, amaraje.

Loc de întalnire: Valea Firei, pe ruta Rachiţele - Doda Pilii, la 4 km de Doda Pilii în direcţia Răchiţele

Număr maxim de participanţi: 14

 Tarif: 200 lei/ pers3. JOI: Family HIKING - Padiş

 Platoul Padiş, aflat în inima munţilor Apuseni, ne oferă o varietate de trasee montane, cu diferite grade de dificultate; iar tot ceea ce trebuie să deţii este "un dor nebun” de a petrece timp în natură.

Alegerea este a voastră, puteţi opta pentru 2-3 ore de plimbare, în care să admirăm peisajele sau o excursie pentru întreaga zi în care să ne deconectăm complet de cotidian, oferindu-i astfel organismului o cură de sănatate.

            Fiecare zi reprezintă o nouă abordare a vieţii: astăzi cunoaştem fenomenele carstice ale platoului; mâine admirăm peisajele şi ne bucur[m de liniştea naturii din "Lumea pierdută”, iar poimâine întalnim viaţa din Padiş: cai sălbatici, păsările sau cine ştie ce vieţuitoare mai ascunde acest platou.

Această zi o dorim specială pentru voi, aşadar vă propunem o zi în familie, alături de parteneri şi copii.  

În ce constă? Într-o drumeţie şi activităţi dedicate familiei, multe poze şi voie bună!

Aşadar pregatiţi-vă bocancii şi haine comode şi suntem gata de plecare!

 Cum puteţi participa?

Echipament necesar: bocanci, rucsac (20 - 30 l), pelerină de ploaie, şapca sau pălărie de soare, ochelari de soare, cremă solară, polar, bidon cu apă, o pereche de şosete de schimb.

Loc de întâlnire: Poiana Glăvoi

Tarif: 50 lei/ pers


4.VINERI: OFF ROAD

De ce offroad?

De câte ori nu ţi-ai dorit să explorezi inima munţilor, locuri abia atinse de oameni, peisaje de vis, tărâmuri de legendă, monumente ale naturii unice în lume?

Dorinţa ta se poate concretiza la bordul maşinilor de teren special pregătite pentru trasee dificile, gata să facă faţă provocarilor unor trasee de traversare a zonelor cu adevărat sălbatice din Apuseni. Vei fi introdus în lumea secretă a muntelui, unde fiecare clipă e diferită, fiecare peisaj îl concurează pe următorul, unde greutatea unui urcuş pe drumuri bolovănoase şi alunecoase este răsplatită cu mareţia unei panorame unice a culmilor.

              Îţi oferim posibilitatea să descoperi cu adevărat Munţii Apuseni, altfel vei avea nevoie de foarte mult timp pentru a vizita numeroasele obiective răsfirate în Parcul Natural Apuseni.          
             Traseul propus pentru ziua de aventură offroad include: Glăvoi – Vărăşoaia – Cetăţile Rădesei – Culmea Cârligate – Piatra Tâlharului

 Cum puteţi participa?

Echipament personal: bocanci uşori, rucsac (20 - 30 l), pelerină de ploaie, bască sau caschetă de soare, ochelari de soare, cremă solară, polar, bidon cu apă.

Loc de întâlnire: Poiana Glăvoi

Număr maxim de participanţi: 18

Tarif: 200 lei/ pers


ATENTIE:

-          Desfasurarea activitatilor depinde de conditiile meteo;

-          Trasportul se poate asigura doar la cerere;

-          Persoanele care doresc sa participe la activitatile de aventura trebuie sa fie apte din punct de vedere medical (sa nu sufere de boli care ii impiedica sa faca efort fizic)

Confirmarea participarii la oricare dintre activitati se face cu cel putin o zi inainte;

Pentru informatii si inscrieri va rugam sa ne contactati la

telefon: 0755-314 7360755-314 736 sau prin e-mail: office@adventurecenter.ro


http://www.adventurecenter.ro/